OM OSS

Svenska träprodukter för levande skogs- & lantbruk

Från idé till verklig produkt

vid ett köksbord i Hensjö

2008 hade Rolf varit lantbruksägare i lite drygt mer än 20 år och började bli trött på hur omständligt och krångligt det alltid var, att få med sig alla de ting som krävdes när han skulle ut till skogen. 

Motorsågen, röjsågen, verktyg, bensindunk och lite mer därtill. Varje gång testade han olika lösningar för att spänna fast allt på sin fyrhjuling utan att det skulle ramla av, men ingen lösning var bra nog. 

Så en kväll vid köksbordet tog han fram papper och penna, och den första skissen på Ekagårdslådan togs fram! 
Det var en låda gjord i trä, som skulle vara stryktålig och tåla väta. Vara så pass stor att allt gick att packa och fästa i den, men samtidigt så liten att den inte blev otymplig. 

2 månader senare hade han den första prototypen klar och bara några månader senare var den första lådan i vattenfast plywood tillverkad. 


Ett par av de första lådorna som tillverkades, ställde Rolf ut bakom sin ladugård, för att testa hur motståndskraftiga de är mot vädrets krafter.
Lådorna står där än idag och den enda skillnaden som syns, är att de är något mörkare än vad de nya är idag. Fotot taget i april 2024.....


Specialdesign från egen idé

Våra produkter är patenterade unika lösningar, som passar alla inom skogs- och lantbruk, både
                  yrkesmän och privatpersoner.

Lokal produktion

All tillverkning av produkterna sker i våra lokaler i Smålandsstenar, med hjälp av en automatisk
CNC-fräsning för att sedan monteras manuellt.               

Kvalité av högsta standard

Vi använder endast trä av högsta kvalité för våra lådor och vi använder oss främst av är skivor av  finsk björkplywood, lamell- eller                                          massivt trä.                      

Snabb och pålitlig

Varje låda som tillverkas monteras för hand och kontrolleras noga. Vi gör vårt bästa för snabba leveranser.